Дім, де живуть книги

  28 березня на гостину до нашої бібліотеки завітали діти із КЗ "ЗДО №18 ВМР". Для малечі була проведена екскурсія бібліотекою, огляд дитячих книг та періодики. Також дітлахи відгадували загадки про персонажів із найвідоміших казок та переглянули мультик "Літаючі книги".

Літописець сімейних хронік (14 серпня 155 років від дня народження Д. Голсуорсі)




Джон Голсуорсі, автор знаменитого циклу «Сага про Форсайтів», народився 14 серпня 1867 року в англійському місті Кінгстон-Хілл (графство Суррей, Англія), в заможній родині. Навчався в привілейованій школі Харроу, потім в Оксфорді.

У 1905 році Голсуорсі одружився на Аді Пірсон, колишній дружині двоюрідного брата. Протягом десяти років до цієї одруження Голсуорсі таємно зустрічався зі своєю майбутньою дружиною. Можливість жити разом, не ховаючись, надихнула Голсуорсі на роман «Власник», який був закінчений у 1906 році і в якому описаний невдалий шлюб Ади на прикладі відносин Сомса і Ірен Форсайт. Це роман, що приніс автору репутацію серйозного письменника, став найвідомішим з його творів. «Власник» з'явився першим томом трилогії «Саги про Форсайтів».

Між 1906 і 1917 роками Голсуорсі написав і поставив більшість своїх п'єс. Як і в романах, в його п'єсах обличались найгостріші проблеми суспільства. Джон Голсуорсі витрачав не менше половини своїх доходів на благодійність і активно виступав за соціальні реформи, агітував за перегляд законів про цензуру, розлучення, мінімальної зарплати, жіночому виборчому праві.

Неухильно дотримуючись правило писати щоранку, Голсуорсі створив значний обсяг літературної продукції, куди входять 20 романів, 27 п'єс, 3 збірки віршів, 173 новели, 5 збірників есе, щонайменше 700 листів і безліч нарисів і заміток різного змісту.

У 1929 році Голсуорсі був нагороджений британським орденом «За заслуги», а в 1932 році йому була присуджена Нобелівська премія з літератури «за високе мистецтво оповідання, вершиною якого є«Сага про Форсайтів» .
До вашої уваги пропонуємо добірку книг, що є у наших бібліотеках.








Коментарі