Зайчик - Пострибайчик

  Зайчика вважають уособленням милого образу. Цей вид тварини в кожному оповіданні та переказі може мати декілька характеристик, починаючи від тремтливого пострибайчика і закінчуючи добрим мешканцем лісового царства. Цього казкового прерсонажа неабияк любить дітвора. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" малеча навчилась виготовляти зайчиків просто обвівши власну долоньку. То ж нехай власноруч створений виріб принесе тільки позитивні емоції та щастя усім-усім.

В серці обізветься рідна мова

 

Сьогодні, 9 листопада, наша країна відзначає День української писемності та мови. Цей день українці святкують з 1997 року. Встановлений він указом президента України на підтримку ініціативи громадських організацій у день вшанування пам`яті Преподобного Нестора-літописця, послідовника творців слов`янської писемності Кирила та Мефодія. Він був письменником - агіографом, основоположником давньоруської історіорграфії, першим істориком Київської Русі, мислителем, вченим, ченцем Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора - літописця і починається писемна українська мова. Він є автором найдавнішої пам`ятки історіографії та літератури українців - "Повісті минулих літ". Цей твір складений на основі сучасних автору подій і архівних літописів, народних переказів та оповідань.

Носіями української мови є 40-45 мільйонів людей. Українська мова входить до 30 найпоширеніших мов світу. У День української писемності та мови є традиція покладання квітів до пам`ятника Несторові-літописцю; відзначення найкращих популяризаторів українського слова; заохочення видавництв, які випускають літературу українською мовою; стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика - конкурс проводиться за підтримки Міністерства освіти та науки України та Ліги українських меценатів. Щорічна кількість учасників - понад 5 млн. із 20 країн світу. На честь свята жителі України також можуть написати Радіодиктант національної єдності, який започатковано у 2000 році. З нагоди важливого для усіх українців свята, пропонуємо перегянути віртуальну виставку:











Коментарі