Міжнародний День довкілля

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми та військові дії - природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати.  

Фестиваль "Коло Купала"


У вечір 20 червня у Вінниці пройшов перший фестиваль "Коло Купала" присвячений стародавнім традиціям святкування Івана Купала. На площі перед колишнім кінотеатром "Росія" зібралось чимало цікавого - це і майстер-клас із плетення вінків, і розпалювання багаття та майстрування опудала Ярили, і прижки через багаття, і лучна точка, і костюмерна, і оригінальна фотозона, а також лучна точка. Глядачі, що приходили на площу із задоволенням приймали участь у хороводах, майстер-класах із стародавніх танців та ігор. Святкування затянулось аж до 12 ночі, адже коли стемніло, то фестиваль "запалили" Вінницькі фаерщики, а потім було кіно під відкритим небом - показували фільм знятий за мотивами книги М. Гоголя "В ніч на Івана Купала".



Організатор фестивалю, працівниця бібліотеки-філії №5 навчила гостей стародавньому танцю-грі "Кривий танець", прикрашати гільце, плести віночки, співала пісні та розповдіала про символіку та глибинне значення свята.


















Коментарі