Чарівне королівство книг

  Сьогодні на екскурсію до нашої бібліотеки завітали дітлахи із КЗ "ЗДО №18 ВМР". Малеча мала змогу переглянути мультфільм про правила поводження у бібліотеці, а далі маленькі чомучки відвідали "бібліотечну галявину", на якій були розміщені різноманітні дитячі книги, журнали, а також пазли. На завершення заходу маленькі користувачі повідгадували загадки, переглянули книжкову виставку та програли руханку для кмітливих малюків.

Пернаті друзі


Міжнародний день птахів відзначається з 1906 року 1 квітня, після підписання та набуття чинності "Міжнародною конвенцією з охорони птахів, корисних у сільському господарстві". День птахів - це не лише річниця Конвенції, а й час повернення пернатих з вирію. Вперше цей день як масове дитяче свято стали проводити в Сполучених Штатах Америки. Організатором був вчитель з містечка в штаті Пенсільванія, незабаром його підтримала одна із популярних газет "Пітсбурзька телеграфна хроніка", що почала популяризацію Дня птахів. Мета цієї акції - звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу, адже вони стосуються усіх країн і континентів.
Турбота про птахів - це не тільки екологічна проблема. Адже це частинка нашого життя, нашої культури, більше того - нашого світогляду, нашого світовідчуття...

Коментарі