"Культурна мозаїка" (до Дня Європи)

  У четвер, 9 травня, в Україні відзначають День Європи. Традиція святкування Дня Європи була започаткована багато років тому. Її метою є відзначення миру і єдності народів, які населяють європейський континент. Ця дата - чудова нагода висловити вдячність Європейському Союзу за підтримку та допомогу для протистояння збройній агресії. З нагоди цієї дати, у нашій книгозбірні була презентована книжкова виставка "Культурна мозаїка". Працівники бібліотеки запропонували користувачам переглянути інформацію про європейські цінності, ознайомитися з культурою, традиціями та історією народів Європи та відкрити для себе Європу та підібрати для себе художню літературу відомих європейських авторів.

Все, що навколо мене



День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.

Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.
Погляньмо навкруги – парки, сквери, площі, лісосмуги та все навколишнє середовище потребує уваги та бережливого ставлення людини.

Після недавніх досліджень з’ясувалося, що найчистіше повітря в світі «живе» на острові Тасманія, який знаходиться поруч з континентом Австралія. На початку цього тисячоліття Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала звіт про забруднення навколишнього середовища. Результати дуже сумні. Наприклад, в Каїрі, повітря дуже сильно забруднене. Дихати «під відкритим небом» там цілий день, для організму, все одно що викурити пачку цигарок.

Середньостатистичний автомобіль виробляє більше 0,5 кілограм відходів у вигляді газу менше, ніж через кожні 35 кілометрів шляху. Всього чотирьох літрів машинного мастила досить, щоб було отруєно понад 4 мільйона літрів чистої питної води. Виробництво металу є джерелом 6% всієї емісії вуглекислого газу в атмосферу нашої планети.

На пересилку спаму щорічно витрачається 33 мільярда кВт/год електроенергії, що супроводжується викидом в атмосферу близько 17 мільйонів тонн вуглекислого газу (як три мільйони автомобілів). Такої кількості електроенергії достатньо для електропостачання 2,4 мільйона будинків.

Щоб більше дізнатися про все, що нас оточує, пропонуємо добірку книг. що є на полицях наших бібліотек.





Коментарі