Міжнародний День довкілля

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми та військові дії - природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати.  

Життя - гра (27 серпня день народження Т. Драйзера)



Теодор Драйзер – відомий американський письменник і громадський діяч, сама біографія якого (ним, до речі, написана) вже могла б бути сюжетом для захоплюючого та драматичного роману. Народився він у 1871 році в багатодітній родині. Батьки Теодора займалися прядінням шерсті. Із малечку він був змушений переживати численні негаразди, пов’язані з родиною. Так, під час пожежі було знищено їх шерстяний бізнес, згодом батько отримав важкі травми на роботі, а троє старших братів Теодора загинули. Родина збідніла, і на певний час Драйзер навіть був змушений покинути навчання в Індіанському університеті, оскільки не мав можливості його оплачувати. Молодий чоловік працював дрібним клерком, різноробочим, візником фургона. З часом отримав професію репортера. Можливо, саме тоді, поринувши в життя пересічного люду, він почав збирати сюжети для майбутніх творів.
До вашої уваги добірка книг, що є у наших бібліотеках.









Творчість Драйзера – віддзеркалення його бачення американського життя. Збудовані на фактологічності й натуралістичності подій, вони привертають увагу реалістичністю, багатством подробиць.
Заслуга  Драйзера в тому, що він був першим в американській літературі, хто в своїй художній творчості керувався думкою про антигуманність усієї системи капіталізму. Він не тільки швидко набрав славу, а деякою мірою навіть пережив свою славу. Він дуже швидко перетворився в живого класика, у пам'ятник самому собі й у той момент, коли його твори утверджувалися в американській літературі

Коментарі