Писанка мальована з душею подарована

  5 травня православні християни будуть святкувати Великдень. Одним з обов`язкових атрибутів цього свята з давніх давен є фарбовані яйця. За звичаєм на Великдень українці пишуть писанки. Традиція писанкарства в Україні налічує тисячі років і передує запровадженню християнства в Україні. Писанка є символом весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду, символ сонця, тепла і вічності. Сьогодні у нашій книгозбірні відбувся майстер-клас із писанкарства . У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, наші користувачі ознайомилися із традиціями нашого народу і навчилися творити писанки. Дехто вперше спробував себе у цій справі, але й були й ті, хто впевнено тримав писачок та вмів ним вправно користуватись. Писанка вийшла неповторною у кожного! Українська писанка є не лише яскравою прикрасою, а й сакральним оберегом, тож нехай кожен виріб послужить на захист усіх домівом та усієї України!

Щасливець літературної долі (07 лютого 210 років від дня народження Ч. Діккенса)


Слава Чарльза Діккенса гриміла по всьому англомовному світу ще за життя цього знаменитого письменника. Його творчість не залишилася непоміченим і в іншому світі — твори Діккенса переводилися на безліч мов, так і в наші дні регулярно виходять чергові їх видання. Класика ніколи не старіє, а за своє життя Діккенс створив безліч чудових, глибоких, усвідомлених романів, не кажучи вже про всіх інших творах, що вийшли з-під його пера.

Чарльз Джон Гаффам Діккенс народився 7 лютого 1812 року в портовому містечку Лендпорт, поблизу великого міста Портсмут (Великобританія, графство Хемпшир). Чарльз був другим з вісьмох дітей. Його плекали і балували, і хлопчик змалку звик жити в атмосфері загального захоплення.

Чарльз Діккенс став автором найзворушливіших і ніжніших любовних історій англійської літератури 19 століття. Йому краще за інших вдавалося опис сімейних цінностей та домашнього затишку. Однак це було тільки на папері, він умів складати фантазії, що прикрашали людське життя. Сам він виріс у жахливому злиднях і нескінченних боргах, у які їхню родину увігнав батько. Чарльз набув великої популярності свого часу, але по-справжньому щасливим так і не став. Він усюди шукав свій ідеал, витративши на це довгі роки свого життя. Його твори увійшли до класики світової літератури.

Пропонуємо Вашій увазі добірку книг Діккенса, що є у наших бібліотеках.








Коментарі