Міжнародний День довкілля

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми та військові дії - природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати.  

Вчимося робити добро (05 вересня - Міжнародний День благодійності)


05 вересня, в усьому світі відзначають Міжнародний день благодійності. Його встановили резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 2013 року. Таким чином ООН наголошує на важливості благодійництва та волонтерської діяльності, а також привертає увагу до проблем людей, пов’язаних із гуманітарними кризами.

Міжнародний день благодійництва збігається із Днем пам’яті Терези Калькутської (встановлений Римо-католицькою церквою 19 жовтня 2003 року) – місіонерки Римо-католицької церкви, відомої своїм подвижництвом у справах доброчинності, однієї із засновниць (1950) і настоятельок Ордену милосердя, лауреатки Нобелівської премії миру 1979 року «за допомогу стражденному людству».

Благодійність - це вищий прояв гуманних почуттів до інших. Кожен, хто досяг вершини і забезпечив свої первинні потреби (у їжі, житлі та роботі), може і повинен бути благодійником для інших.

Зрештою, традиція благодійництва показує їхню діяльність лише із кращого боку. Благодійники вигадують творчі та нестандартні способи прояву милосердя. Прикладом в такій благородній місії для нас і на сьогоднішній день є наші відомі та не відомі благодійники та меценати, які в нелегкий час для України роблять добрі справи в ім'я Перемоги.




Коментарі