Міжнародний День довкілля

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми та військові дії - природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати.  

Ой на Івана на Купала



«Було це дуже давно..Говорили, що хто знайде цвіт папороті то буде йому щастя.».Наш народ з давніх давен вірив, що папороть цвіте лише одну мить у ніч на Івана Купала і що той, хто зірве квітку папороті, буде щасливим, володітиме даром ясновидця.
Повір'я про цвітіння папороті пов'язані з культом Сонця як символом та джерелом життя для людини. Як відомо папороть не цвіте, а розмножується спорами. Проте люди вірили в її цвітіння та в те. Що не кожній людині дано бачити її вогняну дивоквітку.
За легендами стародавньої Русі і язичницьких племен бог Перун створив чарівну квітку на честь народження Костроми і Купали, тому і отримав він назву Перунів цвіт або Жар-цвіт. Адже квітка нісе в собі частинку світла вогняного покровителя.
Слов'яни вірили в силу папороті, яку наділили здатністю виконати заповітне бажання, якщо воно від чистого серця. Його зображення - двосторонній Коловрат, наносили у вигляді обережний вишивки на одяг або використовували в якості амулета. Цей символ воліли чоловіки як уособлення сміливості, мужності, духовної сили.
У широкому сенсі зображення квітки папороті служить оберегом від темних сил, здатним також пробудити приховані таланти. Воно несе в собі життєдайну силу сонця і сприяє лікуванню хвороб і духовному розвитку.
В езотериці вважається, що папороть любить людей з сильним містичним чуттям, обдарованих у сфері магії.
Фахівці Команди Fortis вирішили, що стільки свідчень про магічному значенні папороті і його прямого зв'язку з пошуком скарбів, просто не можуть бути помилковими. Дослідним шляхом вдалося з'ясувати, що папороть за своїм хімічним складом є досить сильним психотропним засобом.
Просто містична за своєю суттю рослина впливає на свідомість людини, стимулюючи його до творчості, до пізнання світу і себе. До речі, папороть сильно отруйна - і вживати її в їжу або в питво настійно не рекомендується.
Експерименти, проведені фахівцями Команди Fortis, показали, що тілесний контакт з цим унікальним рослиною допомагає наблизитися до межі світів - реального і астрального, підготувати свою свідомість до виходу за суворо окреслені обивателям рамки фізичної реальності. Далі, слідуючи інструкціям старовинних магічних книг, ними був відновлений в правильній послідовності обряд, що дозволяє максимально збагнути природу папороті, сенс його впливу на свідомість людини
Так все-таки: цвіте чи папороть насправді? І як пов'язані папороть і скарб?
На жаль, звичайна людина зі своїм зашореним фізичною реальністю свідомістю навряд чи здатна побачити квітку папороті. Тому що проявляється він для обраних і тільки на тонкому плані. Однак подружитися з папороттю можна. І папороть може допомогти знайти скарб. І серед звичайних людей, які живуть поруч з нами, є ті, хто скарби знаходить, тому що їм одного разу пощастило побачити астральну квітку папороті.
Цікаво, що в міру відновлення давніх традицій і обрядів, пов'язаних з папороттю, спроб оцінити його допомогу в знаходженні скарбів і взагалі зрозуміти, як пов'язані папороть і скарб, додає не розгадок, а тільки таємниць. Але до будь-якої таємниці знайдеться ключ. Адже вся навколишня Природа - це величезна загадка, яку людина покликана оберігати і розгадувати, а не бруднити і знищувати, як це робиться сьогодні.

Коментарі