Віяло від спеки

 Цього літа найпопулярнішим аксесуаром у кожного  з нас стало, звичайно ж, віяло від спеки. Цими вихідними в рамках проекту "Мистецьке літо" був проведений майстер клас із виготовлення паперового віяла від спеки. Діти та лорослі проявили фантазію та неабияке уміння  у вигтовлені такої необхідної речі.

Ой на Івана на Купала



«Було це дуже давно..Говорили, що хто знайде цвіт папороті то буде йому щастя.».Наш народ з давніх давен вірив, що папороть цвіте лише одну мить у ніч на Івана Купала і що той, хто зірве квітку папороті, буде щасливим, володітиме даром ясновидця.
Повір'я про цвітіння папороті пов'язані з культом Сонця як символом та джерелом життя для людини. Як відомо папороть не цвіте, а розмножується спорами. Проте люди вірили в її цвітіння та в те. Що не кожній людині дано бачити її вогняну дивоквітку.
За легендами стародавньої Русі і язичницьких племен бог Перун створив чарівну квітку на честь народження Костроми і Купали, тому і отримав він назву Перунів цвіт або Жар-цвіт. Адже квітка нісе в собі частинку світла вогняного покровителя.
Слов'яни вірили в силу папороті, яку наділили здатністю виконати заповітне бажання, якщо воно від чистого серця. Його зображення - двосторонній Коловрат, наносили у вигляді обережний вишивки на одяг або використовували в якості амулета. Цей символ воліли чоловіки як уособлення сміливості, мужності, духовної сили.
У широкому сенсі зображення квітки папороті служить оберегом від темних сил, здатним також пробудити приховані таланти. Воно несе в собі життєдайну силу сонця і сприяє лікуванню хвороб і духовному розвитку.
В езотериці вважається, що папороть любить людей з сильним містичним чуттям, обдарованих у сфері магії.
Фахівці Команди Fortis вирішили, що стільки свідчень про магічному значенні папороті і його прямого зв'язку з пошуком скарбів, просто не можуть бути помилковими. Дослідним шляхом вдалося з'ясувати, що папороть за своїм хімічним складом є досить сильним психотропним засобом.
Просто містична за своєю суттю рослина впливає на свідомість людини, стимулюючи його до творчості, до пізнання світу і себе. До речі, папороть сильно отруйна - і вживати її в їжу або в питво настійно не рекомендується.
Експерименти, проведені фахівцями Команди Fortis, показали, що тілесний контакт з цим унікальним рослиною допомагає наблизитися до межі світів - реального і астрального, підготувати свою свідомість до виходу за суворо окреслені обивателям рамки фізичної реальності. Далі, слідуючи інструкціям старовинних магічних книг, ними був відновлений в правильній послідовності обряд, що дозволяє максимально збагнути природу папороті, сенс його впливу на свідомість людини
Так все-таки: цвіте чи папороть насправді? І як пов'язані папороть і скарб?
На жаль, звичайна людина зі своїм зашореним фізичною реальністю свідомістю навряд чи здатна побачити квітку папороті. Тому що проявляється він для обраних і тільки на тонкому плані. Однак подружитися з папороттю можна. І папороть може допомогти знайти скарб. І серед звичайних людей, які живуть поруч з нами, є ті, хто скарби знаходить, тому що їм одного разу пощастило побачити астральну квітку папороті.
Цікаво, що в міру відновлення давніх традицій і обрядів, пов'язаних з папороттю, спроб оцінити його допомогу в знаходженні скарбів і взагалі зрозуміти, як пов'язані папороть і скарб, додає не розгадок, а тільки таємниць. Але до будь-якої таємниці знайдеться ключ. Адже вся навколишня Природа - це величезна загадка, яку людина покликана оберігати і розгадувати, а не бруднити і знищувати, як це робиться сьогодні.

Коментарі