Міжнародний День довкілля

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми та військові дії - природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати.  

Козацькі розваги


Нещодавно в нашій філії відбувся захід "Козацькі розваги", присвячене всеукраїнському святу Покрова - день козацької слави та захисника України. Учні школи № 22, мірялися козацькою силою, випробовували себе у конкурсах на мужність, швидкість та витривалість.


Найбільшим і найзначущим святом була Покрова для козаків. У цей день на Січі відбувалися вибори нового отамана. Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали заступницею і покровителькою православного воїнства. На честь Покрови козаки будували багато храмів, деякі з них збереглися й донині.

Перлинами архітектури вважаються Покровський собор Харкова, зведений у 1689 році, та київська трьохбанна церква Покрови на Подолі, зведена у 1766-му. Тож не дивно, що через століття це свято здобуло в Україні ще й другу назву - Козацька Покрова. Після указу президента України від 1999-го року день 14 жовтня відзначається як День українського козацтва. 13 жовтня 2014 рокупрезидент України Петро Порошенко підписав указ, згідно якому щорічно 14 жовтня відзначатиметься День захисника України. 


Коментарі