Мандри у казковий дивосвіт

  В рамках Тижня дитячого читання до нашої книгозбірні завітали маленькі користувачі із КЗ "ЗДО №18 ВМР". Для малечі була проведена екскурсія бібліотекою, а ще юні книголюби мали змогу ознайомитись із дитячою періодикою, порозгадувати загадки із найвідоміших українських казок, а також прослухати дитячу казочку Олекасандри Щелчкової "Щеня на ім`я не дам!". На завершення заходу дітлахи мали змогу перевтілитися в героїв казки "Ріпка" та успішно її інсценізувати.

Ходіння із Звіздою


Звичай ходити зі «Звіздою» існує лише з початку XIX ст. Це християнський символ, пов'язаний із Різдвом Христовим, яке возвістила зоря. Зірку виготовляли з обручайки сита, до якої прикріпляли по основі картонні чи диктові «роги». Зірка була, як правило, 8-кутною.



Всю конструкцію обклеювали різнобарвним папером, фольгою, стрічками, кутасами. Бокові стінки прикрашали картинками на релігійні теми. Всередині встановлювали свічку (тепер беруть лампочку і батарейку). У групи колядників часом вводили образ пастушків і трьох царів, які розповідали легенду про народження Христа. Ходіння зі «Звіздою» є полегшеним варіантом вертепної вистави. Зі «Звіздою», але іншою, новорічною, також ходили на Василія, тобто на Новий Рік.



Коментарі