Ой весна, весна - днем красна

  Весна - це чарівна пора року, коли все оживає та прокидається із зимового сну. Дні стають теплішими і сонячними. На деревах і кущах з`являється нове зелене листя, а квіти починають розпускатися, радуючи наш погляд яскравими фарбами. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" ми з дітками надихнулись красою весняної природи та створили аплікацію "Весняна пані", а ще перелянули книги про пори року та пригадали форми українського народного фольклору(веснянки, лічилки, забавлянки, заклички та гаївки).

Він розтане у руках, слід залишить на губах


День шоколаду!
До Європи шоколад потрапив у 16 столітті, завдяки Христофору Колумбу. З тієї пори шоколад став символом кохання, влади та неземної насолоди, недарма шоколад називають їжею богів.
Йому присвячують оди, про нього пишуть картини та чудові твори. Шоколадні історії можна зустріти на полицях наших бібліотек, деякі книги навіть стали улюбленими. Відзнято фільми по мотивам "шоколадних" книг та історій.
Його полюбляють і великі і малі, він всіх  звабив та назавжди захопив своїм смаком та ароматом. Він не буває несмачним, а лише гірким.
Художник Гапчинська Є.

Напопулярніша книга серед наших читачів це "Чарлі і шоколадна фабрика" Р. Дала.

Маленький хлопчик Чарлі Бакет живе у бідності. Мешкає він разом зі свою сім'єю (мамою, татом, двома бабусями та двома дідусями) у маленькій дерев'яній хатинці на краю великого міста. Йому раз на рік — на день народження — дарують єдиний дарунок — маленький шоколадний батончик. І ось з'являється шанс...


Якщо Ви коли-небудь куштували шоколад із чилі, то одразу згадаєте оте поєднання солодкого та гіркого смаків. І таким виглядає й життя Лінки, якій уже 17 років, вона навчається в ліцеї, знайшла свою сестру. А також – зрозуміла, які ж має почуття до Адріана. Але.. Життя – це не казка..


«Львів. Шоколад. Кам’яниці» — збірка, яка привідкриє таємниці історії творення галицької столиці. Це десять зворушливих оповідань від знаних письменниць, овіяні романтикою та чарами міста, де колись цокотіли підковами коні, шаруділи шатами львівські пані, пливучи по бруківці, а згодом - дзеленчав старий трамвай.

Якщо захочете відпочити душею, раджу взяти цю книгу. Вона розрадить, розважить, надихне. Короткі новели про життя-буття з під пера автора відчуваються як притчі - роздуми.


Одного дня в невеличкому французькому містечку під час проведення карнавалу з'являється чарівна красуня Віанна Роше та її дочка Анук. Невдовзі вона відкриває шоколадний магазин. Розповідь не тільки про шоколад, а й про те чи збуваються мрії, про кохання, стосунки, сильних жінок.  Кожен знайде щось для себе.
Смачного читання!





Коментарі