Закладка книжкова - помічниця чудова

  Всі ми любимо читати. А читаючи книжечку, кожна людина помічає для себе місця, які її вразили, зацікавили, до яких хотілося б повернутись, і для цього ми використовуємо закладинки для книг. Звичайно, можна обійтися і без них: загнути листочок чи зробити позначку. Але все це псує книгу, тому без закладок нам ну ніяк не обійтися! А найцікавіші закладки, звичайно ж, ті, що зроблені своїми руками. Тож на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" відбувся майстер клас із виготовлення закладинки для своїх улюблених книг у вигляді мудрої сови, а також обговорення книг, які найбільше до вподоби.

Пернаті друзі


Міжнародний день птахів відзначається з 1906 року 1 квітня, після підписання та набуття чинності "Міжнародною конвенцією з охорони птахів, корисних у сільському господарстві". День птахів - це не лише річниця Конвенції, а й час повернення пернатих з вирію. Вперше цей день як масове дитяче свято стали проводити в Сполучених Штатах Америки. Організатором був вчитель з містечка в штаті Пенсільванія, незабаром його підтримала одна із популярних газет "Пітсбурзька телеграфна хроніка", що почала популяризацію Дня птахів. Мета цієї акції - звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу, адже вони стосуються усіх країн і континентів.
Турбота про птахів - це не тільки екологічна проблема. Адже це частинка нашого життя, нашої культури, більше того - нашого світогляду, нашого світовідчуття...

Коментарі