Ой весна, весна - днем красна

  Весна - це чарівна пора року, коли все оживає та прокидається із зимового сну. Дні стають теплішими і сонячними. На деревах і кущах з`являється нове зелене листя, а квіти починають розпускатися, радуючи наш погляд яскравими фарбами. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" ми з дітками надихнулись красою весняної природи та створили аплікацію "Весняна пані", а ще перелянули книги про пори року та пригадали форми українського народного фольклору(веснянки, лічилки, забавлянки, заклички та гаївки).

Міжнародний день дитячої книги


На початку квітня діти і дорослі святкують день народження дитячої книги. Треба відзначити,що  дитяча література з`явилася порівняно нещодавно. До середини 17 століття дітям в основному розповідали казки усно. На сьогодні - дитяча література - цілий окремий напрямок.Саме 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Християна Андерсена, письменникам і художникам присуджується головна в цій галузі нагорода - Міжнародна премія імені Г.Х.Андерсена з врученням золотої медалі. 
Поринути у світ фантазії вам допоможуть казки Великого майстра казкового жанру, які ви можете прочитати, не виходячи з дому, за цим посиланням https://derevo-kazok.org/kazki-gansa-hristiana-andersena/

Коментарі