Ой весна, весна - днем красна

  Весна - це чарівна пора року, коли все оживає та прокидається із зимового сну. Дні стають теплішими і сонячними. На деревах і кущах з`являється нове зелене листя, а квіти починають розпускатися, радуючи наш погляд яскравими фарбами. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" ми з дітками надихнулись красою весняної природи та створили аплікацію "Весняна пані", а ще перелянули книги про пори року та пригадали форми українського народного фольклору(веснянки, лічилки, забавлянки, заклички та гаївки).

Торкнись історії


Міжнародний День музеїв - щорічне свято музейництва, яке відзначається 18 травня. Вперше Міжнародний День музеїв відсвяткували в усьому світі 1977 року. Цей день є приводом для підвищення обізнаності про те наскільки музеї є важливими у розвитку суспільства. Від Америки до Океанії, включаючи Африку, Європу та Азію - цей міжнародний захід підтвердив свою популярність. В Україні налічується 592 музеї, серед яких є досить незвичайні, зокрема музей сала, туалету, сну і навіть музей тролейбусного талончика. Пропонуємо здійснити віртуальну екскурсію найбільш цікавими музеями України:
Львівська національна галерея мистецтв імені Потоцьких сьогодні - один із найбагатших музеїв України, збірка якого налічує понад 62 тисячі творів світового та національного мистецтва від античних часів до наших днів. До найбільш вартісних належать колекції європейського мистецтва, львівської скульптури, українського портрету XVI-XIX ст., ікон та меблів.


Музей "Писанка" у Коломиї Івано-Франківської області. Це єдиний музей писанки у світі. Він цікавий насамперед своєю колекцією, яка налічує 6000 писанок з різних регіонів України та країн світу. Незвичайним він є і завдяки своїй архітектурі, адже приміщення спроектоване у формі яйця, висота якого становить 14 метрів, діаметр - 10, будівля виготовлена повністю з кольорового скла.


Вінницький краєзнавчий музей. Краєзнавчий музей є центром пам`яток східного регіону Поділля. У його фондах зберігається понад сто тисяч примірників. Це колекції стародавньої зброї, унікальних мінералів, золоті прикраси, які стосуються сарматського і скіфського періоду. Тут можна побачити вишиваки, вироби ткацтва, гончарства, а також ознайомитись з живописом майстрів Поділля. Крім того, кожен охочий зможе побувати у старовинній бібліотеці, де з 1920 року зберігаються рідкісні видання, що датуються 18 століттям.


Музей сала у Львові. Музей присвяченій знаменитій українській закусці в різних іпостасях. В експозиції представлені скульптури з сала, а також картини, фотографії та інші роботи художників. Центральний експонат - копія людського серця, зроблена з сала, саме цей експонат був занесений в Книгу рекордів України.


Музей сну у Києві. Приміщення поділене на чотири зони: магазини з книгами, виставковий зал, кабінет психоаналізу. Визначний експонат музею - книга сновидінь, в якій можна залишити на зберігання свої сни. точніше записи, книги, або інші предмети, пов`язані з ними. У музеї часто проводять леції з психолінгвістики, читання, тематичні виставки картин та влаштовують перегляд кінофільмів.



Коментарі