Міжнародний День довкілля

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми та військові дії - природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати.  

Колесо життя - куріння чи здоров`я



Всесвітній день без тютюну встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров`я, відзначається 31 травня кожного року. В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції. У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну. Причиною появи боротьби з тютюнокурінням є передчасна смертність та хвороби в усьому світі, яким людство здатне запобігти. Основними причинами смертей, пов`язаних із тютюнокурінням, є серцево-судинні захворювання(47 %); захворювання органів дихання(19%); рак легень(16%); інші види раку(9%); інші причини(9%). Кожна цигарка скорочує життя на кілька хвилин. В Україні склалася особливо небезпечна ситуація щодо активного поширення тютюнопаління у молодіжному середовищі. Не менш небезпечним є пасивне куріння, особливо для дітей та жінок. Відомо, що жіночий організм дуже сприятливий для таких поганих звичок, як куріння і вживання алкоголю. Існує сумна статистика, згідно з якою серед 100 новонароджених малят, матері яких під час вагітності палили, четверо помирають протягом першої доби після народження.
Основна мета відзначення Всесвітнього дня без тютюну - захистити теперішнє та майбутнє покоління не тільки від руйнівних наслідків для здоров`я, але також і від соціальних, екологічних та економічних наслідків вживання тютюну.Тож цей День є прекрасним приводом задуматися над тим, чи варто курити.







Коментарі

  1. Кохання і маски... Це оповідання було написано задовго до коронавірусу. Але тепер може бути особливо цікавим. :) Дніпровський автор бестселерів на американському, італійському і іспанському Amazon і учасник VinBookFest-2019 Дмитро Бондаренко читає своє оповідання "Очі карії" зі збірки "Кохати по-дніпропетровськи".
    https://youtu.be/Pc2nXsfyKQM

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар