Мандри у казковий дивосвіт

  В рамках Тижня дитячого читання до нашої книгозбірні завітали маленькі користувачі із КЗ "ЗДО №18 ВМР". Для малечі була проведена екскурсія бібліотекою, а ще юні книголюби мали змогу ознайомитись із дитячою періодикою, порозгадувати загадки із найвідоміших українських казок, а також прослухати дитячу казочку Олекасандри Щелчкової "Щеня на ім`я не дам!". На завершення заходу дітлахи мали змогу перевтілитися в героїв казки "Ріпка" та успішно її інсценізувати.

Мій друг собака



Щоб дитяча душа навчилася від собак того,

чого вона розучилася від людей!

      Із оди Шейтліна

 

Собака самовіданно служить людству понад 10 тис років. Нині в світі налічується більш як 550 різних порід собак. 

Важко уявити собі життя без цих чотирилапих створінь. Вони мисливці, охоронці, компаньйони, та найвірніші друзі.

Цікаві книги про собак, які ви можете почитати.

 

 Чудова ілюстрована книжка авторки Каміллі де ла Бедуайєр знайомить дітей молодшого шкільного віку з представниками родини псових. Майже все про собак: діти навчаться піклуватися про новонароджене цуценя, дізнаються про найдивовижніші породи домашніх улюбленців, про звички вовків і багато іншого.

Книжка містить легенди і казки про найкращих друзів людини, а також цікаві завдання.
За допомогою яскравих малюнків, вікторин, детальних схем та позначок цікаві факти легко запам'ятовувати й тим самим розвивати свою ерудицію! Книги стануть справжнім відкриттям і чудовою нагодою зануритись у світ природи як для дітей, так і для дорослих.

Собаки — справді неймовірні істоти. Кожна людина, котра колись мала собаку, скаже вам, що зв’язок між чотирилапим другом і хазяїном — особливий, ні з чим не зрівняний. Так стверджує авторка Марія Морозенко. Виділивши у своєму серці куточок для собаки, ми отримуємо вірного союзника і найщирішого друга. Існує безліч зворушливих історій про героїчну відданість собак, про їхні неймовірні саможертовні вчинки. У цій книжці розповідається про собак, які своїм життям довели вірність людям.

"Щоденник фокса Міккі" - одна з кращих дитячих книг чудового російського поета, прозаїка і журналіста Саші Чорного (1880–1932). Перед читачем відкривається світ дітей та дорослих, побачений очима песика-фокстер'єра - непосидючого, лукавого, наділеного почуттям гумору і, на додачу, він вміє читати, писати і навіть... складати вірші.

 І який же цей світ, виявляється, дивний і незвичний! 


Коментарі