Міжнародний День довкілля

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми та військові дії - природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати.  

Армія порятунку


15 липня — День українських миротворців.

Верховна Рада України, 21 травня 2013 року, одноголосно прийняла Постанову № 292-VII «Про встановлення Дня українських миротворців».
15 липня Днем українських миротворців з подальшим відзначенням його на державному рівні.

Починаючи з 1992 року Збройні сили України беруть участь у миротворчих операціях під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій. У військових операціях взяло участь 44 000 українських військовослужбовців, 55 з них — загинуло.
Українці брали участь у миротворчих операціях ООН і за часів СРСР, хоча, зазвичай, цих громадян України не зараховують до офіційної статистики, на відміну від країн СНД.
Наразі Збройні сили України беруть участь у трьох миротворчих операціях. 
Українські миротворці несуть службу в чотирьох  країнах світу.

На сьогодні троє жінок-військовослужбовців проходять службу на посадах миротворчого персоналу. Спостерігачами – в складі Місій ООН у Демократичній Республіці Конго та в Республіці Південний Судан. Штабним офіцером – у Спільних миротворчих силах у зоні безпеки Придністровського регіону Республіки Молдова

Коментарі