Ой весна, весна - днем красна

  Весна - це чарівна пора року, коли все оживає та прокидається із зимового сну. Дні стають теплішими і сонячними. На деревах і кущах з`являється нове зелене листя, а квіти починають розпускатися, радуючи наш погляд яскравими фарбами. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" ми з дітками надихнулись красою весняної природи та створили аплікацію "Весняна пані", а ще перелянули книги про пори року та пригадали форми українського народного фольклору(веснянки, лічилки, забавлянки, заклички та гаївки).

Новий світ, нове радіо


13 лютого - Всесвітній День радіо. День встановлений на 36-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 2011 році з ініціативи Іспанії. Як і вважають засновники свята, воно покликане нагадати світові про важливу роль радіо як ЗМІ, зміцнити міжнародне співробітництво радіомовникїв і заохотити великі мережі та місцеві радіостанції розвивати доступ до інформації та свободу І слова у радіоефірі. В контексті, позначеному пандемією COVID-19, тема Всесвітнього дня радіо - 2021 "Новий світ, нове радіо" буде висвітлювати послуги, що надаються радіозасобами протягом усієї кризи. Десята річниця також стане можливістю відзначити стійкість радіо, його еволюцію та постійну адаптацію впродовж століття до змін нашого суспільства.

Як зазначає ООН, за допомогою радіо інформація доходить у найвіддаленіші громади і до найбільш вразливих груп населення: безграмотних людей та інвалідів, найбіднішого населення, жінок і молоді, даючи їм можливість взяти участь у громадсьих дискусіях, незалежно від рівня освіти. Окрім того, важко переоцінити роль радіо в надзвичайних ситуаціях.

Як мас-медіа радіо набуло популярно на початку XX століття. У другій половині XX століття його популярність поступилася телебаченню, але радіо досі залишається доволі популярним, конкуруючи з телебаченням та Інтернетом. У час свого розквіту радіо було потужним засобом масової пропагандий тому технічним засобом, що значно вплинув на історію людства. Діапазон радіопередач, проте, дуже широкий, крім новин і пропагандистських матеріалів, радіопрограми включають трансляцію розважальних передач: музики й театральних постановок, спортивних подій, освітніх програм.

Нині радіо продовжує залишатися засобом комунікації з найширшою аудиторією в світі. Воно є загальновизнаним засобом зв’язку що має великі можливості і водночас не вимагає великих витрат.

Коментарі