Закладка книжкова - помічниця чудова

  Всі ми любимо читати. А читаючи книжечку, кожна людина помічає для себе місця, які її вразили, зацікавили, до яких хотілося б повернутись, і для цього ми використовуємо закладинки для книг. Звичайно, можна обійтися і без них: загнути листочок чи зробити позначку. Але все це псує книгу, тому без закладок нам ну ніяк не обійтися! А найцікавіші закладки, звичайно ж, ті, що зроблені своїми руками. Тож на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" відбувся майстер клас із виготовлення закладинки для своїх улюблених книг у вигляді мудрої сови, а також обговорення книг, які найбільше до вподоби.

Учитель геніїв


Народився Юрій Пасіхов 28 квітня 1956 року в м. Козятин Він­ницької області. Працює у фізико-математичній гімназії №17 з 1975 року. Завдяки йому на базі гімназії створено перший серед навчальних закладів України повнофункціональний вузол мережі Інтернет. За ініціативи вчителя функціонує «Вінницький міський центр дистанційної освіти», який забезпечує доступ до глобальної мережі школам та іншим установам освіти міста та впроваджує елементи дистанційної освіти у навчальний процес. З 2002 року на базі цього ж центру щороку проводяться Всеукраїнські інтернет-олімпіади з інформатики.


Відмінник народної освіти УРСР (1982). Нагороджений золотими медалями ВДНГ СРСР і УРСР за розробку власної моделі комп'ютера (1985). Лауреат Державної пре­мії СРСР ім. Н.К. Крупської в галузі освіти (1987). Заслужений вчитель України (1994). Соросівський учитель (1995, 1997). Має відзнаку журналу «Світ фізики» за популяризацію фізики в Україні (2005). У 2006 році нагороджений нагрудним знаком Міністер­ства освіти і науки України «Василь Сухомлинський» і став переможцем конкурсу АПН «Учитель-новатор». Має Почесну відзнаку Вінницького міського голови.


Юрій Пасіхов отримав у подарунок ляльку - свою точну копію. ЇЇ зробив і подарував учень Пасіхова - Денис Швайко,  переможець Всеукраїнської олімпіади з фізики.


Юрій Якович Пасіхов із вчительської династції. Досвідчений висококваліфікований спеціаліст, досконало володіє методикою викладання фізики та інформатики. Ефективно використовує нестандартні форми організації навчальної діяльності учнів. За його ініціативи та безпосередньої участі в гімна­зії створено сучасну базу з інформатики, у 10—11 класах введено поглиблене вивчення курсу інформатики, з 1996 року діє повнофункціональний вузол комп'ютерної мережі Інтернет.

Комп'ютерні навчальні програми, розроблені учнями Ю.Я. Пасіхова, включено до галузевого фонду алгоритмів і програм Міністерства освіти і науки України. З 2007 року він керівник лабораторії з інформаційних та комунікаційних технологій фізико-математичної гімназії № 17.

Вихователь неодноразових переможців Всеукраїнських олімпіад, учасників і призерів Міжнародних олімпіад з фізики та інформатики. Автор публікацій у всеукраїнських фахових виданнях з фізики та інформатики, неодноразовий доповідач на міжнародних та всеукраїнських наукових конференці­ях. Ініціатор проведення в Україні учнівських олімпіад з використанням можливос­тей Інтернету.

 Випускники гімназії  № 17 закінчують школу з високим рівнем підготовки з фундаментальних наук. Керівництво закладу не пішло шляхом сучасної кон'юктури з акцентом на «миттєвий» попит економістів та юристів, а зберегли базові для суспільства фізико-математичні напрями навчання. Країні, яка хоче бути незалежною не тільки політично, а й економічно, в першу чергу потрібні фундаментальні науки для високорозвиненого виробництва. Випускники отримують вищу освіту в найпрестижніших ВНЗ України та за кордоном. 


Коментарі