Дім, де живуть книги

  28 березня на гостину до нашої бібліотеки завітали діти із КЗ "ЗДО №18 ВМР". Для малечі була проведена екскурсія бібліотекою, огляд дитячих книг та періодики. Також дітлахи відгадували загадки про персонажів із найвідоміших казок та переглянули мультик "Літаючі книги".

Зелена та прекрасна

 



Земля - унікальна планета Сонячної системи, й унікальність її полягає перш за все в тому, що на ній існує життя. Поки що ні на знімках інших планет, що передали наші космічні станції, ні в пробах місячного чи марсіанського ґрунту жодних ознак органічного життя не виявлено.

Земля, як планета з'явилась понад 4,5 мільярдів років тому. До появи життя на планеті від народження Землі пройшло ще декілька тисяч мільйонів років і відносно недавно, за геологічними мірками, близько чотирьох мільйонів років тому з'явились люди.

Якщо історію Землі стиснути до 24 годин, то життя б уже з'явилося о четвертій годині ранку, а наземні рослини о 10:24 вечора. В 11:41 вечора в наслідок страшної катастрофи вимерли б динозаври, а людська історія почалася б лише в 11:58:43 вечора.


Магнітне поле Землі неухильно слабшає протягом останніх 180 років, особливо це спостерігається навколо Бразилії. Якщо б у Землі не було б постійного сильного магнітного поля, нас би всіх підсмажили космічна радіація і сонячні шторми.

Пропонуємо переглянути добірку книг, що є в наших бібліотеках.







Коментарі