Міжнародний День довкілля

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми та військові дії - природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати.  

Шлях крізь культури




21 травня – Всесвітній день культурного різноманіття в ім'я діалогу та розвитку.
Загальна декларація ЮНЕСКО про культурне різноманіття – прекрасний інструмент діалогу та розвитку.

Кожен з нас повинен прагнути до того, щоб плюралізм культур, завдяки встановленню діалогу між ними, став нашим спільним багатством. Тільки таким чином ми зможемо уникнути трагічних конфліктів і домагатися сталого розвитку, гарантувати який мають стійкість розмаїття культур і продовження конструктивного і пильного діалогу.

Україна – багатонаціональна держава. Історія і культура народів, які її населяють, розвиваються у тісному взаємозв’язку.

Кожен народ – це унікальний образ, що створений тільки йому притаманними формами вираження. Лише зберігаючи національну самобутність і неповторність, можна зробити гідний внесок у загальну скарбницю світової культури. Пропонуємо вашій увазі добірку книг по тематиці  культурного різноманіття народів світу та українського етносу.









Коментарі