Ой весна, весна - днем красна

  Весна - це чарівна пора року, коли все оживає та прокидається із зимового сну. Дні стають теплішими і сонячними. На деревах і кущах з`являється нове зелене листя, а квіти починають розпускатися, радуючи наш погляд яскравими фарбами. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" ми з дітками надихнулись красою весняної природи та створили аплікацію "Весняна пані", а ще перелянули книги про пори року та пригадали форми українського народного фольклору(веснянки, лічилки, забавлянки, заклички та гаївки).

На землі господарює (19 червня День фермера в Україні)


Земля — цінний дар природи, від якого залежить існування життя на нашій планеті. Історія свідчить, що всі війни відбувались не за фабрики і заводи, а за землю. Буде земля — буде життєвий простір, продукти харчування, побудуються нові житлові і промислові об’єкти.




Згідно Указу Президента від 18 червня 2020 року №234/2020, "Ураховуючи значення фермерських господарств для розвитку сільського господарства України", встановлено їх професійне свято - День фермера.

Розвиток фермерських господарств у нашій країні проходив не рівномірно. Підтвердженням цього може бути той факт, що протягом 1991−1994 рр. спостерігались різні коливання в цьому напрямку. Так, кількість господарств у 1992 р., порівняно із 1991 р., зросла у сім разів, в 1993 р. — вдвічі, а в у 1994 р. у півтора рази. Однак вже з 1995 р. по 1999 р. розвиток підприємства загальмувався, навіть від`ємна динаміка спостерігалась.




Ситуацію врятував Указ Президента України «Про невідкладні заходи щодо прискореного реформування аграрного сектора економіки», що вийшов у 1999 р. Після цього протягом 2000−2004 рр., — сільськогосподарське виробництво зросло і збільшилась кількість фермерських господарств.




З 2005 р. фермерські господарства почали розвиватися більш стабільно ніж в попередні роки. Фермерські господарства вже більш двадцяти років існують на території України, і можна сказати, що вони є невід`ємною частиною аграрної політики нашої держави. Сьогодні незначна частина фермерських господарств є високоприбутковими, більшість господарств технічно погано обладнані. Головна причина такого становища — відсутність належної державної підтримки.


В Україні аграрний сектор може стати локомотивом розвитку економіки і наповнення бюджету. Лише на цьому етапі сільськогосподарське виробництво разом із переробкою дає близько 15% ВВП і забезпечує понад третину валютної виручки нашої держави, хоч вона може бути значно більшою. Для подальшого розвитку аграрне виробництво потребує відповідної державної підтримки. За даними українською аграрної конфедерації, минулого (2016) року сільське господарство і харчова промисловість України дали в бюджет у вигляді податків 92 млрд грн. Натомість від держави отримали підтримку лише на 22 млрд грн. Зараз дотації аграріям в Україні становлять 1% вартості аграрного ВВП, тоді як у Європі майже 40% усіх коштів бюджету. В середньому це у понад 70 разів більше в перерахунку на гектар посівної площі, ніж у нас.


Коментарі