Ой весна, весна - днем красна

  Весна - це чарівна пора року, коли все оживає та прокидається із зимового сну. Дні стають теплішими і сонячними. На деревах і кущах з`являється нове зелене листя, а квіти починають розпускатися, радуючи наш погляд яскравими фарбами. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" ми з дітками надихнулись красою весняної природи та створили аплікацію "Весняна пані", а ще перелянули книги про пори року та пригадали форми українського народного фольклору(веснянки, лічилки, забавлянки, заклички та гаївки).

Світ щасливого дитинства


 1 червня в Україні відзначається чудове і зворушливе свято - Міжнародний день захисту дітей.

Вперше свято дітей почали відзначати в далекому 1950 році. Воно було засноване рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок у Парижі.

Головний міжнародний документ, який захищає права дітей в усіх країнах - це Конвенція ООН про права дитини, яка була прийнята Генеральною Асамблеєю Організації Об`єднаних Націй 20 листопада 1989 року. Україна ратифікувала Конвенцію про права дитини - 27 лютого 1991 року.


Водночас, Міжнародний день захисту дітей - це свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги - батьків, вихователів, учителів, наставників. Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди.


Сьогодні цей день набуває особливого значення, адже на превеликий жаль, і в Україні є діти, яким бракує тепла, дружнього спілкування з однолітками, справжнього дитинства і мирного неба над головою!


У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ - прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, це символ нашого загального дому.


День захисту дітей - це нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усідіти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни.


Користуючись нагодою хочемо привітати з Днем захисту дітей! Бажаємо миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Хочеться побажати, щоб кожна дитина була здорова і оточена турботою батьків. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день - добрим і цікавим. А батькам побажаємо терпіння, доброти і ніжності. Не забувайте, що саме ви відповідаєте за щасливе і безпечне дитинство дітлахів!

Коментарі