Ой весна, весна - днем красна

  Весна - це чарівна пора року, коли все оживає та прокидається із зимового сну. Дні стають теплішими і сонячними. На деревах і кущах з`являється нове зелене листя, а квіти починають розпускатися, радуючи наш погляд яскравими фарбами. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" ми з дітками надихнулись красою весняної природи та створили аплікацію "Весняна пані", а ще перелянули книги про пори року та пригадали форми українського народного фольклору(веснянки, лічилки, забавлянки, заклички та гаївки).

Наймиліший ведмедик (95 р. видання "Вінні Пуха" А.Мілна)


Плюшевий ведмедик Вінні Пух (Winnie-the-Pooh) з'явився на світ, як персонаж творів Алана Олександра Мілна. Він став одним з найвідоміших героїв дитячої літератури 20 століття. Своє ім'я Вінні отримав від однієї з реальних іграшок сина письменника Крістофера Робіна.



У 1926 році вийшла перша повна казка про пригоди «Вінні Пуха» з ілюстраціями Шепарда. Цікаво, що роком раніше у часописі «Лондонські вечірні новини» був опублікований уривок із казки Мілна.



Всього Аланом Милном було написано дві прозові книги за участю мишки: «Вінні-Пух» (1926) і «Будинок на Пуховому узліссі» (1928), які мали величезний успіх і були перекладені більш ніж на 20 мов світу.
Дія книг про Пуха відбувається в Стоакровий лісі (Чудовий ліс). Вважається, що прототипом є ліс Ешдаун, поблизу купленої Мілна в 1925 році ферми Кочфорд в графстві Східний Сассекс.


Дія розгортається одночасно в трьох планах - це світ іграшок в дитячій, світ звірів «на своїй території» в Стоакровий лісі і світ персонажів в оповіданнях батька синові. Багатообіцяючі епічні починання персонажів (подорожі, подвиги, полювання, гри) виявляються комічно малозначними, в той час як справжні події відбуваються у внутрішньому світі героїв (допомога в біді, гостинність, дружба).


З російською версією Вінні-Пуха познайомив нас письменник Борис Заходер. Ось як розповідав він сам про це: «Наша зустріч відбулася в бібліотеці, де я переглядав англійську дитячу енциклопедію. Це було кохання з першого погляду: я побачив зображення симпатичного ведмежати, прочитав кілька віршованих цитат і кинувся шукати книжку. Так настав один з найщасливіших моментів мого життя: дні роботи над «Пухом» ». 13 липня 1960 «Вінні-Пух і всі інші» була надрукована у видавництві «Дитячий світ» тиражем в 215 тисяч екземплярів. Згодом затвердилася назва книги - «Вінні-Пух і Всі-Всі-Всі.


У 2016 році королева Великобританії Єлизавета ІІ відзначила свій 90-ий День народження.  З цієї нагоди у Британії написали книгу, у якій королева та всесвітньовідомий іграшковий ведмедик зустрілися:)

Книгу «Вінні Пух та День народження королеви» написала Джейн Ріордан і проілюстрував Марк Берджесс. У цій історії Пух залишає ліс та у супроводі своїх друзів Крістофера Робіна, Паця та Іа вирушає у Лондон, щоб доставити спеціальний подарунок королеві - вірш, який Пух написав з нагоди її 90-річчя. Окрім того, не лише королева отримує подарунок - у книзі Паць дарує повітряну кульку онуку Єлизавети ІІ.










Коментарі