Ой весна, весна - днем красна

  Весна - це чарівна пора року, коли все оживає та прокидається із зимового сну. Дні стають теплішими і сонячними. На деревах і кущах з`являється нове зелене листя, а квіти починають розпускатися, радуючи наш погляд яскравими фарбами. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" ми з дітками надихнулись красою весняної природи та створили аплікацію "Весняна пані", а ще перелянули книги про пори року та пригадали форми українського народного фольклору(веснянки, лічилки, забавлянки, заклички та гаївки).

Як здоровим бути (11 вересня - День фізичної культури і спорту)



Традиційне святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94).
Наше тіло наш храм, і ми повинні піклуватися про нього, щоб бути здоровими і добре себе почувати. Основна частина людей рідко піклується про здорове харчування і спосіб життя, але при цьому їх дуже турбує як вилікуватися від різних хвороб, схуднути, повернути натуральний колір шкіри і відчути легкість в тілі. Подумайте про своє тіло як про вашу фізичну оболонку, яка необхідна Вам для життя.

За останні 10 років зросла захворюваність серед дітей і підлітків, усе частіше вони хворіють на хвороби, які раніше були характерними для зрілого віку. Гострою проблемою у молодіжному середовищі стають шкідливі звички: куріння, уживання спиртних напоїв і наркотичних речовин. Сучасна медицина нестримно розвивається, але її увага направлена в основному на лікування вже хворої людини до її максимально можливого одужання, а питання профілактики, тобто запобігання захворюванням – це завдання кожного з нас.

Людина сьогодні звикла сподіватися не на захисні сили свого організму, а на могутність медицини. Академік Микола Амосов стверджував: “Щоб бути здоровим, потрібні власні зусилля, постійні і значні. Замінити їх не можна нічим”.


Щоб мати хороше здоров’я, необхідно задуматися про свій спосіб життя. Отже, щоб бути здоровим необхідно:
• Правильно, різноманітно і збалансовано харчуватися.
• Бути фізично і творчо активним.
• Відмовитися від куріння і вживання алкоголю, наркотичних речовин.
• Уміти справлятися із стресами.
• Дотримуватися правильного режиму дня.

Коментарі