Мандри у казковий дивосвіт

  В рамках Тижня дитячого читання до нашої книгозбірні завітали маленькі користувачі із КЗ "ЗДО №18 ВМР". Для малечі була проведена екскурсія бібліотекою, а ще юні книголюби мали змогу ознайомитись із дитячою періодикою, порозгадувати загадки із найвідоміших українських казок, а також прослухати дитячу казочку Олекасандри Щелчкової "Щеня на ім`я не дам!". На завершення заходу дітлахи мали змогу перевтілитися в героїв казки "Ріпка" та успішно її інсценізувати.

Сподвижники мудрості (03 жовтня - день вчителя)


Свято День вчителя в Україні - День працівників освіти, відзначається у першу неділю жовтня. Встановлено Указом Президента України в 1994 році. Святкування і привітання вчителів на День вчителя проводяться напередодні у всіх освітніх установах країни.



Свято «День вчителя» в жовтні відзначають: в Узбекистані - 1 жовтня; в Пакистані спільно зі Світовим святом; на Шрі-Ланці - 6 жовтня; в Лаосі, Білорусі, Киргизстані, Латвії, Україні відзначається в першу неділю жовтня; Національний день освіти - свято Польщі відзначається 14 жовтня; День вчителя в Бразилії відзначається 15 жовтня; в Чилі відзначається 16 жовтня; в Австралії відзначають в останню п’ятницю в жовтні. Це далеко не повний список. Професійне свято вчителів поважають в усьому світі і кожній культурі. Наприклад, це свято вересня в Індії, Сінгапурі, Гонконзі і КНР, в Аргентині, в Гондурасі, в Брунеї, на Тайвані.


Сьогодні в незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони навчають і виховують понад мільйон дошкільнят, навчають більше п’яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни.






Коментарі