Ой весна, весна - днем красна

  Весна - це чарівна пора року, коли все оживає та прокидається із зимового сну. Дні стають теплішими і сонячними. На деревах і кущах з`являється нове зелене листя, а квіти починають розпускатися, радуючи наш погляд яскравими фарбами. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" ми з дітками надихнулись красою весняної природи та створили аплікацію "Весняна пані", а ще перелянули книги про пори року та пригадали форми українського народного фольклору(веснянки, лічилки, забавлянки, заклички та гаївки).

Ходить лісом дикий звір (04 жовтня - Міжнародний день тварин)



Всесвітній день тварин  спрямований на привернення уваги людства до прав тврин та їх добробуту, що святкується кожного року 04 жовтня.

Історія цього дня починається із міжнародного конгресу прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія) в 1931році.

Дата проведення всесвітнього дня тварин була вибрана не випадково. 04 жовтня — день пам'яті про Франциска Ассізького (помер03 жовтня 1226 року), одному з найшанобливіших в католицькій церкві святих. Францизк Ассійзький вважається у католиків за покровителя тварин, тому учасники конгресу і зупинилися саме на цьому дні.



Твринне царство налічує мільйони величних, загадкових та чудових видів, які набагато розумніші, ніж ви думаєте.

Ці чудові істоти, які живуть на нашій землі, під темно-синіми водами океанів та поза ними, безсумнівно, змусять вас посміхнутися, коли ви відкриєте для себе захоплюючі факти про них.



Коні – мабуть, найграндіозніші тварини нашої планети. І хоча більшість з нас дійсно захоплюється цими тваринами, та все ж є безліч цікавого про них, про що ми, напевне, і не здогадувались.

Їзда на коні не тільки корисна для здоров'я, але і здатна розвинути дрібну моторику. Саме тому для лікування багатьох хвороб прописують катання на конях.
Коні вміють спати стоячи, але сни бачать тільки коли лягають.
У скелеті коня міститься на 18 кісток більше, ніж в скелеті людини.
Коні прекрасно бачать у темряві.
"Кінська сила" – цей термін говорить про те, скільки коней може замінити даний агрегат.



Справжньому туристу потрібно завжди бути напоготові в лісі: дика природа не тільки прекрасна і щедра, але і вкрай небезпечна. У лісах нашої країни можна наштовхнутися не тільки на отруйні гриби і ягоди, а й на справжніх хижаків – ведмедів, з якими домовитися точно не вийде.

Чому ведмідь нападає? Причини можуть бути самими різними. Ведмідь нападає, якщо бажає захистити своє потомство, а ще – якщо голодний і відчув у вашому таборі аромати ласощів. Також тварина може злитися, якщо вона поранена, і тут вже неможливо передбачити його дії.

Як уникнути зустрічі? Звір боїться шумів, і ваше завдання – стати їх джерелом. Можна слухати музику або голосно розмовляти. Будьте обережні з їжею. Ведмеді, як правило, дуже голодні, і запах їстівного може їх легко залучити. Відлякати ведмедя вам допоможе собака, адже звір зі звіром, як відомо, все ж зрозуміють один одного краще, і реакція вашого вихованця може налякати хижака.

Коментарі