Міжнародний День довкілля

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми та військові дії - природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати.  

"Світіння слова у безмежжі часу" (05 січня - 90 років від дня народження Умберто Еко)


Видатний італійський вчений, викладач та письменник Умберто Еко народився у невеликому містечку Алессандрії, неподалік від Турину. Батько хотів, щоб старший син став юристом, але Умберто вступив до Туринського університету, щоб вивчати середньовічну філософію та літературу. Завершив навчання у 1954 році, викладав естетику та теорію культури в університетах Мілану, Флоренції та Турину, став професором Болонського університету та почесним доктором багатьох іноземних вищих навчальних закладів.

Умберто Еко написав понад два десятки наукових праць із семіотики, лінгвістики, теорії літератури, теорії культури, естетики та моралі. Попри те, що своє життя Умберто Еко присвятив науці, популярність йому принесла літературна діяльність. 1980 року він написав філософсько-детективний роман "Ім’я рози". Цей роман досі залишається найпопулярнішим його твором. Серед інших відомих творів - "Маятник Фуко", "Острів попереднього дня", "Бавдоліно", "Дивовижний вогонь королеви Лоани" і "Празьке кладовище".

Пропонуємо вашій увазі добірку книг, що є у наших бібліотеках.








Коментарі