Зайчик - Пострибайчик

  Зайчика вважають уособленням милого образу. Цей вид тварини в кожному оповіданні та переказі може мати декілька характеристик, починаючи від тремтливого пострибайчика і закінчуючи добрим мешканцем лісового царства. Цього казкового прерсонажа неабияк любить дітвора. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" малеча навчилась виготовляти зайчиків просто обвівши власну долоньку. То ж нехай власноруч створений виріб принесе тільки позитивні емоції та щастя усім-усім.

Падав сніг на поріг

 

У 2012 році в світі з`явилася ще одна гарна традиція. Починаючи з зими 2012 року, в передостанню неділю січня з ініціативи Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) відзначається нове свято - Всесвітній день снігу. Інша його назва - Міжнародний день зимових видів спорту.

Мета свята - підвищити інтерес до зимових видів спорту та залучити молодь до активного способу життя. За задумом FIS, в цей день повинні проходити "сніжні фестивалі", під час яких діти та дорослі зможуть взяти участь у змаганнях на ковзанах, лижах або сноубордах. Як замислили організатори "цей день дасть всім можливість насолодитися снігом, познайомитися з кимось і зануритися в світле майбутнє зимових видів спорту, які будуть сприйматися не тільки як змагання, але і як розвага".

Якщо в перший рік проведення свята участь у ньому взяли понад 20 країн світу, серед яких США, Канада, Австралія, Швейцарія, Фінляндія, Німеччина, Великобританія, Норвегія, Польща, Туреччина, Казахстан, Україна та інші, то до другого року готовність підтримати міжнародний фестиваль висловили вже близько 40 держав.

Станом на 2017- й рік з нагоди цього Дня було заплановано вже близько 500 заходів по всьому світу, зареєструвалося понад 1,2 мільйона учасників. Наприклад, в 2013-му один із заходів, присвячений Всесвітньому дню снігу відбувся у Донецьку.

До речі, сніжинки на 95% складаються з повітря. Саме тому сніг, якщо він не мокрий і немає вітру, падає дуже повільно, зі швидкістю приблизно 0,9 км/год.

В Антарктиці і в деяких високогірних районах зустрічається сніг рожевого, фіолетового, червоного і жовтувато-бурого кольору. Цьому сприяють істоти, які живуть в снігу і називаються хламідомонади сніжні.

Найбільша сніжинка була зафіксована при снігопаді 1987 року в Форт-Де-(Монтана, США). Її діаметр становив аж 38 см!


Через величезне розмаїття форм сніжинок вважається, що двох сніжинок з однаковим візерунком не існує. На думку деяких фізиків, варіантів таких форм більше, ніж атомів у Всесвіті

В 2022 році Всесвітній день припадає на 16 січня.



Коментарі