Міжнародний День довкілля

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми та військові дії - природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати.  

Щасливець літературної долі (07 лютого 210 років від дня народження Ч. Діккенса)


Слава Чарльза Діккенса гриміла по всьому англомовному світу ще за життя цього знаменитого письменника. Його творчість не залишилася непоміченим і в іншому світі — твори Діккенса переводилися на безліч мов, так і в наші дні регулярно виходять чергові їх видання. Класика ніколи не старіє, а за своє життя Діккенс створив безліч чудових, глибоких, усвідомлених романів, не кажучи вже про всіх інших творах, що вийшли з-під його пера.

Чарльз Джон Гаффам Діккенс народився 7 лютого 1812 року в портовому містечку Лендпорт, поблизу великого міста Портсмут (Великобританія, графство Хемпшир). Чарльз був другим з вісьмох дітей. Його плекали і балували, і хлопчик змалку звик жити в атмосфері загального захоплення.

Чарльз Діккенс став автором найзворушливіших і ніжніших любовних історій англійської літератури 19 століття. Йому краще за інших вдавалося опис сімейних цінностей та домашнього затишку. Однак це було тільки на папері, він умів складати фантазії, що прикрашали людське життя. Сам він виріс у жахливому злиднях і нескінченних боргах, у які їхню родину увігнав батько. Чарльз набув великої популярності свого часу, але по-справжньому щасливим так і не став. Він усюди шукав свій ідеал, витративши на це довгі роки свого життя. Його твори увійшли до класики світової літератури.

Пропонуємо Вашій увазі добірку книг Діккенса, що є у наших бібліотеках.








Коментарі