Ой весна, весна - днем красна

  Весна - це чарівна пора року, коли все оживає та прокидається із зимового сну. Дні стають теплішими і сонячними. На деревах і кущах з`являється нове зелене листя, а квіти починають розпускатися, радуючи наш погляд яскравими фарбами. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" ми з дітками надихнулись красою весняної природи та створили аплікацію "Весняна пані", а ще перелянули книги про пори року та пригадали форми українського народного фольклору(веснянки, лічилки, забавлянки, заклички та гаївки).

Безпечний Інтернет (08 лютого День безпеки в Інтернеті)



Нині шахрайство в Інтернеті набуває все більших масштабів. Злочинці вигадують нові схеми викачування грошей з користувачів. Практично повна безкарність, анонімність шахраїв, велика кількість довірливих людей – все це підживлює цей своєрідний «бізнес».

Визначення поняття інтернет-шахрайства законодавець помістив у термін «шахрайство» (ст. 190 Кримінального Кодексу України) – заволодіння чужим майном за допомогою введення в оману або зловживання довірою іншої людини.

Цей вид шахрайства відрізняється тим, що:

– контакт між потерпілим і правопорушником відбувається через інтернет;

– жертва не бачить і майже ніколи не знає зловмисника особисто;

– передача грошей або майна протікає дистанційно.

Розслідуванням таких правопорушень займається спеціальний відділ правоохоронних органів – кіберполіція.



Найпоширеніші схеми виманювання коштів в інтернет-користувачів.

Шахрайства, пов’язані з покупками через мережу Інтернет.
Шахрайства, пов’язані з продажами через мережу Інтернет, та розрахунки за допомогою банківських карток.
Віруси-шифрувальники та інше шкідливе програмне забезпечення.
Інтернет – жебрацтво
Ви виграли цінний приз.
Фіктивні інтернет-магазини
Пропозиції допомоги в погашенні боргу
Пропозиції швидкого заробітку

3 головних поради, як не стати жертвою шахраїв в інтернеті.

Не надавати особисті дані на незнайомих сайтах. Паспортні і платіжні дані, телефон, логін і пароль в інтернеті надавати тільки в разі 100% впевненості, що перебуваєте на офіційних сайтах. Наприклад, якщо оформляєте кредит онлайн на сайті Credit365, варто переконатися, що в адресі сайту немає помилок, а всі адреси і контакти збігаються з інформацією в інших джерелах (Google картах, наприклад).
Не робити великих передоплат при покупці в інтернет-магазині. Краще використовувати спосіб покупки – накладений платіж. Тоді можна отримати товар, оглянути його і після цього оплатити.
Не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей. Люди або сервіси, що пропонують швидкий заробіток або допомогу в рішенні кредитних труднощів, часто виявляються шахраями.




Коментарі