Ой весна, весна - днем красна

  Весна - це чарівна пора року, коли все оживає та прокидається із зимового сну. Дні стають теплішими і сонячними. На деревах і кущах з`являється нове зелене листя, а квіти починають розпускатися, радуючи наш погляд яскравими фарбами. Ось і на сьогоднішньому занятті гуртка "Натхнення" ми з дітками надихнулись красою весняної природи та створили аплікацію "Весняна пані", а ще перелянули книги про пори року та пригадали форми українського народного фольклору(веснянки, лічилки, забавлянки, заклички та гаївки).

Вінниця - місто фонтанів



Якщо спитати, що побачити у Вінниці, то кожен скаже, не вагаючись: у першу чергу - світломузичний фонтан «Рошен» на Південному Бузі, який був урочисто відкритий 2011 року. 

Наразі він найбільший серед плавучих у Європі. За оцінками експертів, також входить у десятку найвидовищніших водограїв по всьому світу. Висота вертикального струменю становить 60 метрів, фронтальний розліт — 140 метрів. Використання лазерного проєктора та екрана з водно-повітряної суміші дозволяє демонструвати відео формату 3D. Удень струмені води створюють ефект гармонії та спокою, а ввечері на фонтані у Вінниці розпочинається грандіозне шоу: перед масштабною глядацькою залою на гігантському водному полотні просто неба демонструються різні мультимедійні шедеври.

Унікальність фонтана «Рошен» у Вінниці полягає в тому, що він використовує «живу» воду річки, а не штучної водойми чи басейну. Холодної пори року він занурюється для зимування під водну товщу.



Пішохідний фонтан на перетині вулиць проспект Космонавтів та проспект Юності.
Фонтан відкрито 25 травня 2018 року. Популярне місце відпочинку.

Площа на якій розташований фонтан має вигляд кола на площині якої розміщено приблизну модель Сонячної системи.
У центрі розміщено фігуру людини що тримає кулю над головою. Навколо фонтану встановлено лавочки для комфортного відпочинку вінничан.




Фонтан "Мушля" один з трьох фонтанів площі Незалежності. Розміщений перед входом до готелю "Поділля".
У ході реконструкції площі у 2013 році отримав спіральну форму.
Територія поблизу фонтану являє собою місце відпочинку та майданчик для проведення культурних заходів. У вечірній час працює з підсвіткою



Фонтан біля Арки. Для когось - ностальгічні спогади, для когось - нова цікавинка. Арка - один з найбільш відомих символів Вінниці і один з найулюбленіших містянами. Геніальна ідея архітектора Романа Мархеля була втілена у життя більше півстоліття тому.



Фонтан побудовано у ході робіт по благоустрою території Педагогічного університету розпочатих у 2006-му році. В ході робіт територію огороджено парканом, встановлено пам'ятники видатним людям, та побудовано фонтан.
Фонтан має вигляд чаші з постаментом у центрі якому розміщено жіночу зі статую в античному стилі.



Один з найстаріших фонтанів міста. Розміщений в центральній частині парку ім. Леонтовича на Фонтанній площі.
Довгий час перебував у напівзруйнованому стані і відновлював свою роботу лише по святам.
У 2013 році був відреставрований і відновлений у близькому до автентичного вигляді.

Фонтан обладнано сучасною підсвіткою з 70 прожекторів, 4 водними насосами, які створюють тиск для 187 форсунок-струменів.














Коментарі