Дім, де живуть книги

  28 березня на гостину до нашої бібліотеки завітали діти із КЗ "ЗДО №18 ВМР". Для малечі була проведена екскурсія бібліотекою, огляд дитячих книг та періодики. Також дітлахи відгадували загадки про персонажів із найвідоміших казок та переглянули мультик "Літаючі книги".

Жити в світі розуміння (24 жовтня День ООН)



24 жовтня світова громадськість відзначає День ООН. Саме цього дня 1945 року набрав чинності статут Організації об’єднаних націй.
Глобальна міжнародна Організація Об'єднаних Націй була заснована 24 жовтня 1945 року з метою підтримки та зміцнення миру й міжнародної безпеки, розвитку співробітництва між державами.
Шістьма офіційними мовами ООН є англійська, французька, арабська, китайська, російська та іспанська.
Сьогодні членами ООН є 193 держави світу. Ватикан та Палестина мають статус спостерігачів.
Ця міжнародна організація, яка була створена з метою підтримки і зміцнення міжнародного миру і безпеки, а також розвитку співробітництва між державами. Основи її діяльності і структура розроблялися в роки Другої світової війни провідними учасниками антигітлерівської коаліції. Назву «Об’єднані Нації» було вперше використано в Декларації Об’єднаних Націй, що була підписана 1 січня 1942 року. Розглянемо кілька цікавих фактів про ООН.
Зараз ООН проводить 33 миротворчих місій, до яких задіяно понад 80 тисяч людей із 121 країни.
Головна будівля штаб-квартири ООН знаходиться в Нью-Йорку (США). Вона має 39 поверхів. На купівлю землі під неї було витрачено 8.5 мільйонів доларів, які виділив Джон Д.Рокфелер – молодший.
.


Коментарі