Чарівне королівство книг

  Сьогодні на екскурсію до нашої бібліотеки завітали дітлахи із КЗ "ЗДО №18 ВМР". Малеча мала змогу переглянути мультфільм про правила поводження у бібліотеці, а далі маленькі чомучки відвідали "бібліотечну галявину", на якій були розміщені різноманітні дитячі книги, журнали, а також пазли. На завершення заходу маленькі користувачі повідгадували загадки, переглянули книжкову виставку та програли руханку для кмітливих малюків.

Барви Марії Приймаченко

 


12 січня 1909 року світ подарував нам Марію Оксентіївну Приймаченко - легендарну художницю, якою пишаються й захоплюються не лише українці, а й увесь світ. 

Малюнками Марії Приймаченко японці ілюструють свої букварі, а сама художниця теж неодноразово оздоблювала книги. Так, наприклад, Марія Оксентіївна проілюструвала 5 дитячих книжок видавництва "Веселка". 

За життя Марія Приймаченко не продала жодної своєї картини: вона їх тільки дарувала. Для того, щоб ще більше дізнатись про цікаві факти з життя та творчості української легенди, пропонуємо ознайомитись з презентацією:































Коментарі