Осіння феєрія

  Продовжується приємна співпраця із Вінницьким обласним медичним центром реабілітації дітей. Сьогодна працівники нашої бібліотеки завітали до діток із майстер-класом по виготовленню осінньої гірлянди, прикрашеної листочками, у техніці паперопластика. Діти старанно працювали та сповна передали усю красу осені. Дякуємо усім за роботу та чекаємо нових зустрічей!

Козацькому роду нема переводу

 

1 жовтня в Україні відзначають День Захисників та Захисниць України. Цей день приурочений до вшанування військових, які присвятили своє життя захисту країни та її сувернітету. Раніше свято відзначали 14 жовтня - дата була приурочена до Дня українського козацтва і Дня Покрови Пресвятої Богородиці. Проте у 2023 році дата свята змінилася, оскільки Православна церква України та УГКЦ перейшли на новий календар.

Сьогодні, з нагоди свята, до нашої книгозбірні завітали маленькі користувачі із КЗ "ЗДО №18 ВМР".  Дітки прослухали інформацію про те хто такі українські козаки, який одяг вони носили, чим харчувались та де проживали. На закріплення почутої інформації юні чомучки розгадували вікторину "Українське козацтво", потанцювали руханку "Український гопачок", а також взяли участь в естафеті (козацьких перегонах).

На завершення заходу кожна дитина відчула та осмислила ту прадавню силу, розум та кмітливість, яку нам передали наші пращури. Тож шануймо й пам`ятаймо наших Захисників як давніх так і нинішніх!










Коментарі